Foto boek Zwemles

Op deze pagina staan de ervaringen van lezers van het boek ‘Zwemles’.

Recensies door:

De recensies zijn verzameld in deze blogcategorie.

24 reacties

Marjolijn Buiten · 30 november 2021 op 18:38

In deze tijd van meningen en oordelen is dit boek een welkome gast. Het geeft handvaten hoe je – ondanks verschil van inzicht – in gesprek blijft. Met je partner, familie, collega’s, op social media … met dit boek in de hand, een beetje zelfonderzoek en een dosis humor en geduld ruim je de oude rommel in je eigen hoofd op en vind je vervolgens de weg naar meer harmonie en verbinding met elkaar. Het boek heeft mij zeker inspiratie gegeven. De praktijk? Die is soms wel wat weerbarstig en vergt nog enige oefening.

    M. van Zanten · 23 maart 2022 op 14:27

    Een goed boek om zelfliefde en respect te leren cultiveren. Ik heb er veel aan gehad en voelde me na een kwart te hebben gelezen langzaamaan meer mens worden. De speels aangedragen lessen zijn makkelijk te integreren in het leven. En dan kom je in een ander staat van zijn. Een meer hele staat als je het mij vraagt. Bedankt Peter, voor jouw cadeau aan de wereld. Zal je altijd dankbaar blijven.

Bart · 1 december 2021 op 23:56

Een boek over hoe je jezelf en anderen kan helpen meer vat te krijgen op… eigenlijk alles. In iedere andere vorm was dit waarschijnlijk hopeloos abstract geworden, maar het feit dat dit boek in romanvorm is geschreven, maakt het toegankelijk en toepasbaar. Zeker een aanrader!

Dori · 18 december 2021 op 12:11

Ik heb genoten van dit boek. Helder geschreven en alles wordt duidelijk en ‘voelbaar’ uitgelegd. Heel leerzaam en toepasbaar, ook voor een niet meer zo jonge lezer.

Mariken · 25 december 2021 op 20:33

Het boek leest heel gemakkelijk; toegankelijk geschreven. En ondanks dat ik met de verschillende onderwerpen al best bekend ben, weet het verhaal me te boeien en te inspireren om zelf ook weer een tandje bij te zetten in mijn eigen processen. Aanrader voor iedereen die het aandurft naar zichzelf te kijken!

Ferry · 31 december 2021 op 07:42

ik heb het boek de eerste keer uitgelezen, enorm boeiend om te lezen, bij sommige stukken merk ik dat het kwartje bij mij nog moet vallen maar het begin is er….
Ik ga je boek zeker nog een keer lezen

Ruben · 9 januari 2022 op 15:42

Zwemles is een helder, duidelijk en toegankelijk boek over bewustwording. Het geeft duidelijke handvatten om de lastige dingen in jouw eigen leven mee te kunnen onderzoeken.Laagdrempelig en makkelijk te lezen. Ik had het zo uit maar ga het nog vaker lezen.

Jack · 10 januari 2022 op 12:44

Wat direct duidelijk werd was dat het boek toegankelijk is. Een verhaal wat je bewust maakt hoe gedrag ontstaat. Het helpt je om afstand te nemen van belemmerende omstandigheden zodat er ruimte ontstaat voor inzicht en verandering. Het verhaal helpt jezelf en anderen om gemakkelijk praktisch te werken aan obstakels die je voelt of ervaart. Het geeft je het handvat om de mens te blijven zien en niet jouw oordeel over de mens. Je kan met het boek aan de slag en het geeft je de ruimte om gelukkiger te zijn. Niet zozeer een roman maar een vorm om je kennis en inzicht gemakkelijker te verschaffen. Een aanrader voor eenieder.

Katrien Muys · 12 januari 2022 op 20:19

hey Peter ! Ik heb nu een paar dagen je boek uit (ik ben altijd met een paar boeken tegelijk bezig) en ik vind het een heel vlot geschreven , heel duidelijk en tegelijk zo bruikbaar boek. Ik zit zelf in de coaching (hypnose) en er zijn veel zaken die overeenstemmen met hetgeen ik ook gebruik. Maar het is altijd leuk om de dingen eens op een andere manier te horen uitleggen. Je bent duidelijk heel goed bezig.

Rutger · 17 januari 2022 op 22:34

Hoi Peter,

Jouw boek kwam op een uitgelezen moment bij mij onder de aandacht. Het leest sowieso aangenaam, maar het heeft mij weer aangezet om te gaan oefenen met mijn eigen creaties. Net als elk mens groeien ze mij op momenten van stress boven het hoofd en door gebrek aan aandacht heb ik dat te laat door. Het lezen van jouw boek hielp mij ontzettend om dit van de gebeurtenissen in de afgelopen tijd te realiseren. En daarmee heeft het mij opnieuw aangezet om dit besef actief te oefenen. Natuurlijk om ooit de gave te ontwikkelen dit in elk moment te beheersen.

Dankjewel voor deze nieuwe impuls.

Groeten,

Rutger

Eveline · 21 januari 2022 op 15:06

Ik vind het een prettig en makkelijk te lezen boek met goede uitleg. Was ook al een boek aan het lezen over geweldloze communicatie en vind “zwemles” een zeer welkome aanvulling daar op.

Teun · 9 februari 2022 op 09:22

Zwemles is een verhaal over bewustwording met veel mooie en direct toepasbare inzichten, verpakt in een roman. Door deze vorm leest het erg prettig en voelt het niet als een les, maar meer als een zelf beleefde ervaring. De theorie voelt daardoor nooit als abstract en eigenlijk zelfs niet als theorie. Het mooie verhaal over Max en Annelies en de periode die zij doormaken, voert de boventoon. Toch of juist daardoor beklijven de lessen en de theorie uit het verhaal. Zwemles is een aanrader voor iedereen die zich verder wil verdiepen in bewustwording, (belemmerende) overtuigingen, zelfonderzoek, vormen van communicatie en richting geven aan het leven.

Liduine · 17 maart 2022 op 10:36

Ik heb net het boek uitgelezen en vond het erg inspirerend. Ik hoop de essentie van dit boek te kunnen gebruiken bij de ondersteuning van mijn dochter. Ik denk dat AWOEH haar zou kunnen helpen als voor haar gevoel haar emmer weer te vol raakt. Daar ben ik je dankbaar voor. Daarnaast denk ik dat mijn andere kinderen (en ik zelf) er ook veel aan zullen hebben.
Vooral de mens zien als creator van zijn eigen creaties kan ik nu al goed gebruiken in mijn samenwerking met een pittige collega.. Ik ben heel benieuwd of het mij helpt dichter bij mezelf te blijven en minder te vervallen in oordelen of in de verdediging schieten.

Rogier Wils · 20 maart 2022 op 20:03

Geschreven in de stijl zoals “Het doel” van Eliyahu Goldratt.

Aan de hand van een herkenbaar (waargebeurd) verhaal wordt je meegenomen in de principes van ons bewustzijn, de (beperkende) overtuiging en geweldloze communicatie.

Had soms wel wat te doen met de hoofdpersoon hoor.. Maar hij gaat met vallen en opstaan met de adviezen en inzichten van zijn zwemles tafel genoot aan de slag waardoor je ook als lezer gaat begrijpen hoe het werkt. En wat je begrijpt blijft hangen.

Super toepasbaar in de dagelijkse praktijk. En verhip.. Het werkt echt!

Echt een aanrader dus. Absoluut geen dertien in dozijn zelf hulp boekje. Iedereen zou dit verhaal moeten lezen.

Ben · 10 april 2022 op 11:22

Ik heb er van genoten en af en toe (mee)gehuild.

De setting maakt dat het boek voor mij las alsof het over een eigen ervaring ging. Het sloot aan bij mijn beleving en zoektocht. Ondanks dat Peter probeert weg te blijven van een “quick fix” zijn de “stappen” zo beschreven dat je ze niet klakkeloos aan kunt nemen, maar ze een beetje moet doorvoelen… Dit werkt voor mij! Dank Peter, ik denk dat ik jouw adviezen/inzichten kan gaan gebruiken.

Jan Bout · 10 april 2022 op 22:25

Ik heb met veel plezier je boek gelezen en ben onder de indruk van het feit dat je zonder veel schrijfervaring zo’n debuut schrijft.
De uitleg van AWOEH vond ik heel duidelijk. Ik vind AWOEH een logisch en bruikbaar model.
De overtuiging dat je zelf de creator bent van je overtuigingen ervaar ik als helpend, zowel privé als in mijn werk. Ik gebruik het dan ook best vaak.
Ik vind het wel lastig om het toe te passen op grotere vraagstukken zoals een oorlog. Hoe ga ik mijn overtuigingen zo aanpassen dat ik daar geen, of in ieder geval dragelijke, last van heb…
Maar voor de meer alledaagse persoonlijke problemen werkt het voor mij goed.
Bedankt voor dat inzicht!
Groet, Jan

Ton Rijsdijk · 23 april 2022 op 10:58

Goedemorgen Peter, ik heb je boek achter elkaar uitgelezen. De methode is me inderdaad bekend en ik heb gelukkig al veel ervaring met het zien van de oordelen in me (de rechter), wat natuurlijk hetzelfde is als de overtuigingen waar je het over hebt. Je weet het heel toegankelijk over te brengen en mij helpt het om er verdiepend mee aan het werk te gaan. Eéntje heb je er in ieder geval bereikt. Ik ga je boek promoten!

Ton
info@dekleinestroom.nl

Margot · 27 april 2022 op 15:39

Ik heb het boek met aandacht gelezen. Zijn persoonlijke ideeën en ervaringen zijn heel fijn om te delen, veel mensen zullen er iets aan hebben.

Iets wat me enorm raakt is het feit dat mensen aan het eind van de rit vaak spijt hebben dat ze niet het leven hebben geleefd, dat ze hadden willen leven. Als je dat vreselijke gevoel op je sterfbed wilt voorkomen, je dat nu ten volle tot je door moet laten dringen en dat er nu nog tijd is om het te keren.

Het “vriendelijkheidsgehalte” vind ik wel erg hoog, vooral wat “Peter” betreft en dat kan irritatie opwekken. Tuurlijk, mensen die dezelfde inborst hebben, zullen aansluiting vinden, maar ik denk dat je hier niet iedereen mee zult bereiken
Het doet soms wat kunstmatig aan: als ik zo lang moet bedenken hoe ik iets zo goed mogelijk moet “brengen”, om de juiste sfeer te scheppen, daar ben ik niet zo van.

De vrijheid om je overtuigingen (of de impact die je iets laat hebben, of je gedrag, enz.) te veranderen naar een positieve benadering, is een fijn besef, dat je goed naar voren brengt en dat een mensenleven kan veranderen.

Al met al : een lezenswaardig boek en waard om over te praten.

Nicole Verbeek · 27 april 2022 op 15:39

Wat een prachtig leerzaam boek heb je geschreven. Ik heb veel boeken gelezen over bewustwording maar over dit boek ga je echt nadenken en het ook in de praktijk brengen. Doordat je meegenomen wordt in een verhaal waarin duidelijk ook de kwetsbaarheid van de hoofdpersoon wordt beschreven en zijn valkuilen. Daardoor voelt het makkelijker om ermee aan de slag te gaan en als het niet gelijk lukt is het ook oké. Een aanrader voor iedereen die meer over bewustwording wil weten.

Marion Prummel · 30 april 2022 op 23:38

Een heel fijn geschreven boek! Het is gelukkig als verhaal heel goed leesbaar en overtuigend. Dus niet te gekunsteld omdat de schrijver eigenlijk gewoon zijn theorie of methode aan de man wil brengen, wat je wel eens ziet. Met leuke details, gewoon, van hoe het leven eruit kan zien. En heel fijn en duidelijk uitgelegd wat de hoofdpersoon gezien en uitgevogeld heeft. Voelbaar ook wat voor vrijheid dat brengt. Ik vind het mooi gezegd dat als je je overtuigingen opspoort en loslaat, dat je dan meer vrije aandacht krijgt, meer ruimte. Het nodigt uit om ermee aan de slag te gaan.

Hoe je denken/overtuigingen volledig jouw wereld/ervaringen creëren heb ik leren zien door me te verdiepen in de 3 Principes van Sydney Banks. Alleen al zien dát het zo werkt geeft veel meer ruimte en lichtheid. Dit boek laat ook zien hoeveel vrijheid je bewust kunt creëren door te onderzoeken welke overtuigingen je kennelijk allemaal hebt en te kiezen welke andere overtuigingen je liever zou hebben. Waarom zou je niet profiteren van je kennis over de werking van het systeem om het leven nog wat aangenamer te maken?

Nogmaals: echt heel fijn en helder geschreven!

Malcolm Meuffels · 3 augustus 2022 op 23:23

Impressive!
Vind het jammer dat het boek al uit is. Leest heerlijk makkelijk en begrijpelijk door. Net als Max ben ik al in mijn eigen kleine wereldje aan het oefenen.
Awoeh 😘
Het verlicht veel
Kom er graag eens op terug en ga andere dierbaren aansporen het te lezen.
Goed gedaan
Verfilmen , vertaling Engels?
Grts
Malcolm

Martijn Ballemans · 14 september 2022 op 12:53

Ik ben niet gauw onder de indruk van een boek. Maar deze heb ik binnen no-time uitgelezen en ik was van het begin tot het eind gegrepen door de manier waarop Peter me meenam in een aantal praktische stappen om de relatie met jezelf en met anderen harmonischer te maken.

Het boek is verhalend geschreven. En zit vol met inzichten en handvatten die door het verhaal context krijgen.

Een aanrader!

Linda · 28 november 2022 op 15:34

Hoi Peter, ik heb inmiddels je boek gelezen. Verhelderend! En mooi wat je doet in het begeleiden van anderen. Ik weet hoe helpend dat kan zijn, want zelf word ik al een paar jaar begeleid door iemand als jij. Daarmee heb ik veel oude ballast kunnen doorwerken en loslaten, maar wat ik mooi vind aan jouw verhaal is dat het heel erg over het hier en nu gaat. Ik merk dat ik geregeld bij mezelf huidige patronen onderzoek a.d.h.v. jouw AWOEH-methode en dat dat echt dingen helderder maakt. Uberhaupt is het me helder geworden dat als je ergens emotioneel/geprikkeld op reageert, dat er dan een overtuiging achter zit. En hoe je dan uit verbinding gaat. Vooral dat laatste vind ik zowel verhelderend als confronterend. Want ik besef nu dat dat elke keer een keuze is. En als je je dat beseft is het niet meer vrijblijvend. Ben je zeg maar wat dat betreft wakker geworden. Mooi hoor, hoe je dat verwoordt.

Warme groet, Linda

Ward Oud · 1 maart 2023 op 18:29

Na al heel wat gelezen te hebben over bewustwording was het een heerlijke duik om dit boek te lezen. Het persoonlijke verhaal maakt het makkelijk te lezen, ik had het in ieder geval in een ruk uit. Het is ook duidelijk geschreven en door de herhaling komt de boodschap goed over zonder storend te worden. Het begrijpen van het verhaal is echter pas stap één, het echt doorvoelen en toepassen, dat heeft meer tijd nodig. Dat neemt niet weg dat ik het boek aan iedereen kan aanraden. Peter, dank je voor jouw inzichten!

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *