Chantal Huisman

Recensie door:
Chantal Huisman

Coach TBT (Trauma ontkoppelen)
Anker Praktijk TBT
Valkenswaard 8-11-2022

Al vrij snel na het verschijnen van het boek “Zwemles” heb ik een exemplaar besteld. Ik miste de tijd om het te lezen, maar toen ik er eenmaal aan begon kon ik het niet meer loslaten. Het verhaal pakt meteen, is helder geschreven, leest heel fijn.

Voor mij is dit hèt bewustwordingsboek dat werkelijk iedereen inzicht kan geven in het functioneren van overtuigingen, gedachten en oordelen die zich onbewust afspelen. Bij iedereen!

Wat een prachtige manier om dit inzichtelijk te maken door in verhaal-vorm met zeer herkenbare situaties aan te tonen wat er nou eigenlijk gebeurt als je ergens een gedachte over vormt. Het gaat zó snel en “automatisch” dat we niet stilstaan bij de processen die in een fractie van een seconde door ons systeem schieten.

TBT methode

Ik werk in mijn eigen praktijk ‘Anker‘ met technieken om trauma’s te ontkoppelen. Deze zogenoemde TBT-methode past helemaal bij wat Peter zo helder beschrijft in zijn boek. Ik gebruik soms oefeningen uit het verhaal voor specifieke situaties ter aanvulling van de TBT-behandeling. Mensen zijn verbaasd hoe licht de methode is en hoe snel en veel je er mee kan bereiken. Peter beschrijft in zijn boek hoe dat kan, wat ik heel verhelderend vond.

Dit boek is een aanrader voor iedereen die meer wil weten over hoe bepaalde overtuigingen ontstaan, waar je gedachten op gestoeld zijn, hoe je kan stoppen met piekeren, etc, etc. Ik heb mijn boek aan een vriend gegeven omdat dit boek was wat hij precies op dat moment nodig had. Dit prachtige boek van Peter heb ik al meedere malen aangeraden aan cliënten na een TBT behandeling.

Voor mij is dit boek een kostbaar goed en ik dank Peter duizend maal voor het schrijven en publiceren ervan!

Categorieën: Recensie

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *