Peter Simons - auteur "Zwemles"

Peter Simons (1970) is geboren en getogen Brabander. Na zijn studie HTS Werktuigbouwkunde heeft hij een paar jaar bij verschillende technische bedrijven gewerkt. Het was niet zijn ‘ding’. Hij heeft zich omgeschoold naar boomverzorger en is sinds 2002 zelfstandig.

Tijdens zijn zoektocht naar ander werk kwam hij er achter dat hij eerst moest weten waar hij blij van werd, waar zijn interesses en kwaliteiten lagen. Ook was het nodig om alle overtuigingen die hij had over waar een baan aan moet voldoen (zoals zekerheid, salaris, status, voldoet aan verwachtingen van anderen (en jezelf…)) onderzocht moesten worden op waarheid en helpendheid. Uiteindelijk bleek dat deel van zijn nieuwe beroepskeuze lastiger dan de feitelijke omscholing.

De jaren erna heeft hij zich meer verdiept in het managen van overtuigingen. Hij is dat gaan integreren in bekende stromingen als Non Violent Communication en gelijkwaardigheid. Hij merkte dat zijn kennis over bewustzijn het veel eenvoudiger maakt ‘lastige issues’ aan te pakken en op te lossen.

Om zijn idee├źn over een realistische toekomst zichtbaar te maken is hij begonnen met de bouw van een huis van strobalen, hout en leem op het terrein waar hij met zijn gezin sinds 2014 woont. Het huis was nog niet klaar op het moment dat hij begon met schrijven, maar hij vond dat het delen van zijn kennis over ons bewustzijn niet moest wachten tot het huis klaar was.