Dit boek is geschreven voor iedereen die in een menselijk lichaam op deze aardbol rondwandelt. Dus ook voor jou.

De aanleiding om het boek te schrijven was dat ik zag hoeveel leed mensen zichzelf aandoen door de oorzaak van hun problemen aan de buitenwereld toe te schrijven. Op het moment dat je ontdekt dat je zelf degene bent die jouw ervaringen heeft veroorzaakt, ligt de oplossing opeens binnen handbereik. Dit boek geeft je, op een toegankelijke, heldere, met passende voorbeelden geïllustreerde verhaallijn, de inzichten en handvatten om jezelf te her-ontdekken, je meer bewust te worden van jezelf zodat je alle problemen die je ervaart zelf, zonder hulp van buiten, kan onderzoeken en hanteren.

‘Zwemles’ is geschreven voor iedereen die iets wil veranderen aan zijn of haar leven. Bijvoorbeeld als je:

  • in een relatie zit, en het is niet meer zo fijn als vroeger,
  • een conflict hebt met iemand, en het je niet goed lukt om het uit te werken,
  • ongelukkig bent,
  • graag iets zou willen, en het je lukt niet om het te verwezenlijken,
  • een geheim hebt dat je liever niet meer alleen voor jezelf houdt,
  • iets overkomen is waar je liever niet meer aan denkt,
  • verlangt naar iets onmogelijks,
  • wel eens boos, teleurgesteld, gefrustreerd wordt en je lijkt dat niet te kunnen veranderen,
  • wilt weten hoe je bewustzijn werkt.

Het boek geeft mij handvatten om bij mezelf te rade te kunnen gaan als ik me klein, onzeker of boos voel. Het boek helpt mij om naar binnen te kunnen kijken en te zien welke gedachtepatronen er achter mijn emoties zitten. En vooral ook te zien dat deze gedachtes niet reëel zijn.

Eveline

Het maakt niet uit hoeveel ervaring je al hebt met spiritualiteit en bewustwording. Het enige dat belangrijk is, is jouw motivatie om te doorgronden wat ik beschrijf. Dat je bereid bent te accepteren dat alles misschien anders in elkaar steekt dat je nu denkt.

Methodeloos

Het boek bevat geen theorie, geen denkrichting, geen gedachtegoed, geen stroming, geen methode. Het boek leidt de lezer door allerlei oefeningen, ervaringen en vervolgens inzichten om de werking van ons bewustzijn te laten zien. Controleerbaar en logisch. De hoofdpersoon speelt met zijn overtuigingen, zijn weerstanden en verlangens. Op deze manier raakt hij vertrouwd met hoe zijn (ons) bewustzijn werkt en leert hij al doende de vaardigheden om de issues in zijn leven op te lossen.

In het boek kun je een brede verzameling gereedschappen vinden om op verschillende manieren je bewustzijn te onderzoeken, om op te ruimen wat in de weg zit, om je weer echt te verbinden met anderen en gelijkwaardig met elkaar om te gaan. En dat, samen met nog veel meer, verpakt in een liefdevol verhaal.

Als je het boek gaat lezen, is het helpend om je denken (analytisch vermogen) uit te zetten. Laat je rustig meevoeren met de ervaringen van de hoofdpersoon om de essentie van bewustwording zelf te ervaren.